SIMSoftware

Tips and Tricks|HP Reveal

In dit artikel vindt je enkele tips en tricks voor het maken van AR content met HP Reveal.

Begin bij het begin
Je kunt zowel op je telefoon als via je laptop (online) aan de gang met HP Reveal. Je telefoon heb je in ieder geval nodig om je AR content te bekijken. Het maken zou ik echter op je laptop doen. Je hebt meer mogelijkheden en het werkt net even wat makkelijker.

Je hebt in ieder geval een account nodig, kies een logische naam zodat men je kan vinden. Je kunt namelijk niet zomaar AR content vinden, je moet eerst iemand volgen zodat je de Aura’s van die persoon in je app hebt staan.

Aura’s en triggers maken
Een trigger afbeelding is nodig als marker die de app herkent. Aan deze trigger koppel je de AR content en eventuele acties. Deze trigger dient in ieder geval duidelijk te zijn, veel contrast, strakke lijnen, iets wat de app makkelijk kan herkennen als de juiste trigger.

Als de HP Reveal app aangeeft dat de trigger afbeelding niet perfect is, zou je hem eerst kunnen proberen. Ik heb gemerkt dat het vaak prima werkt. De oplossing als het niet werkt is, of een mask aanbrengen, of een andere afbeelding als trigger proberen.

Als je de AR content groter wil maken dan het te scannen gebied, dien je de trigger afbeelding zo groot te maken als de afbeelding of video die je wil laten zien. Je kunt een deel van de afbeelding door middel van een masker als trigger gebied laten werken.

Zorg ervoor dat je de Aura pas gaat maken als je zeker weet wat je wil gaan maken. Een aanpassing, zoals bijvoorbeeld acties, neemt hij niet goed mee als je die later toevoegt. Je kunt dan beter een nieuwe Aura gaan maken.

Video
Als je in je overlay een video wil zetten, kan dit een MOV, MP4 of FLV zijn. Vanuit Premiere of After Effects kun je helaas niet meer exporteren als FLV. Exporteer je video als mp4 met H.264 compressie en converteer deze online naar een FLV bestand.

Alle audio in je video wordt door HP Reveal omgezet naar mono. Wil je hier meer controle over, dan kun je dat beter zelf van te voren doen.

Meer informatie over de video formaten, mogelijkheden en restricties vindt je hier (engelstalig).

Transparantie
Als je in een afbeelding transparantie wil, sla je vanuit Photoshop als png, met een transparante achtergrond.

3D Objecten
Volgens de informatie van HP, kun je het beste gebruik maken van MAYA 2012-2015 met de Collada exporter. Het 3D bestand dien je samen met een png thumbnail en eventuele textures (ook in png formaat) te comprimeren als RAR bestand. Ze geven aan dat je daar het beste Keka voor kunt gebruiken.

Met MAYA 2018 lukt het mij in ieder geval niet om het bestand te gebruiken in HP Reveal. Mocht je met 3D aan de gang gaan, raad ik aan om Unity te gaan gebruiken met Vuforia.

Actions
Aan overlays en/of hotspots kun je acties toekennen. Doe dit direct en niet achteraf, hij neem deze acties dan niet perse mee. Een actie kan zijn; open een website of speel een andere overlay af, laat een andere afbeelding zien. Dat kan na een tap, double tap, aan het eind van een video of na een bepaalde tijd.

Meer informatie over actions vindt je hier (engelstalig).

Heb je vragen over HP Reveal of AR? Loop gerust eens binnen bij ons in het medialab (C0.15).

Michel van de Wiel

Geef een reactie